به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه آلمانی "دی سایت" در تحلیلی در این باره نوشت: ایران رئیس جمهوری آمریکا را در مناقشات اتمی به مبارزه می طلبد. دعوا و مناقشات بین صمیمی ترین مشاوران اوباما درباره افغانستان؛ میانجیگری های بی نتیجه بین اسرائیل و فلسطینیها؛ ریاست شورای امنیت درباره موضوع خلع سلاح هسته ای؛ پس از آن میزبانی در نشست G20 در پترزبورگ؛ اینها همه در عرض سه روز اتفاق افتاد.
دی سایت در ادامه نوشت: تراکم و شدت سیاست های جهانی تحت حکومت اوباما بی مثال و البته کمی نگران کننده است. اوباما می داند که دنیا چه امیدهایی به ریاست جمهوری وی بسته است، اما وی جلوی مجمع عمومی سازمان ملل متواضعانه اظهار داشت که این انتظارات شامل حال من نمی شود، در حالی که این اشتباه است.
اوباما خود به چنین انتظاراتی جان بخشید؛ با سخنرانیهای با شکوه و تخیلات جاه طلبانه اش. اوباما در پراگ جهان عاری از سلاحهای اتمی را به ذهن دیگران انداخت. در قاهره یک شروع جدید در روابط آمریکا با جهان اسلام را وعده داد.
اوباما جهانیان را به همراه خود کشاند. مردم بیدار دنیا پس از هشت سال ریاست بوش فردی مانند وی را انتظار می کشیدند. با اوباما آمریکا اعتبار و اعتماد خود در دنیا را به دست آورد و به همان سرعت حالا این سوال مطرح می شود که وی چه تاثیر ملموس و مشخصی در این راستا گذاشته است؟
دی سایت در بخش دیگری از این مطلب به مسائل و مشکلات اوباما در زمینه حل مناقشات هسته ای ایران اشاره کرده و در بخش دیگری از این مطلب نوشت: خطرناکتر از اختلافات با ایران می تواند شرایط بسیار بد در افغانستان باشد. اوباما مبارزه علیه طالبان را به جنگ اختصاصی خود تبدیل کرده و چندین بار اعلام کرده که افغانستان بر خلاف عراق یک جنگ ضروری است. دراین جنگ باید پیروزی بدست آید. اما چگونه؟
دی سایت در ادامه نوشت: در واشنگتن در این باره دعواهای تلخی رخ داده است. "استنلی مک کریستال ژنرال ارشد آمریکا در افغانستان در یک تحلیل درباره شرایط این کشور بحران زده تصویر فاجعه باری را در این باره خبر داد و برای آمریکا و متحدانش در هندوکش خطر شکست را ارزیابی کرد و فرستادن نیروهای بیشتر به این کشور را خواستار شد.
این در حالی است که معاون اوباما "جو بایدن" یک استراتژی کاملا متفاوتی را توصیه کرده و خواستار کاهش شمار نیروهای نظامی خارجی در افغانستان است.
دی سایت در ادامه نوشت: جنگ افغانستان در حالی وارد نهمین سالش می شود که روز به روز آمریکایی های بیشتری به آن شک می کنند. اوباما هم در این باره مردد است.
این نشریه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه افغانستان و ایران تنها چالشهای سیاست خارجی اوباما نیستند نوشت: اسرائیل و فلسطین نیز با وجود فشارهای واشنگتن قدمی به سوی هم بر نمی دارند.
نویسنده در ادامه به موانع بسیار زیادی که بر سر سیاستهای دیگر اوباما از جمله مسئله خلع سلاح هسته ای و مسائل زیست محیطی و غلبه بر بحران مالی وجود دارند اشاره کرد و خاطر نشان کرد: سیاست آمریکا به ندرت دچار چنین چند قطب گرایی شده بود.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب اوباما را از نظر سیاست داخلی نیز ضعیف ارزیابی کرده و نوشت: مخالفتها در برابر تصمیمات اصلاحی وی در بخش سلامت شکها در شایستگی وی را افزایش داده است.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه هنوز هم چشمهای دنیا به باراک اوباما دوخته شده، نوشت: اما مانند بوش نبودن نه ماه بعد از گذشت ریاست جمهوری اوباما به تنهایی کافی نیست. اوباما به موفقیت های ملموس نیاز دارد.
نظر شما